[Sunum] Film Değil Gerçek: Bir Siber Saldırının Arka Planı

hackers_filmBilgi Güvenliği AKADEMİSİ olarak her yıl düzenli olarak katılım sağlamaya çalıştığımız ESOGÜ Bilişim Günlerine bu sene farklı bir konuyla katılıyoruz. Katılımcıların büyük çoğunluğunun üniversite öğrencisi olduğunu düşünerek onları sıkmayacak derecede teknik, dikkatlerini toplayacak kadar heyecanlı bir konu seçtim.  Seçtiğim konu aynı zamanda Türkiye’de hiç APT tarzı hacking  vakası olmuyor mu sorusuna da  cevap olacak nitelikte.

Sunumda komplike yöntemlere girmeden orta/büyük ölçekli kurumların nasıl hacklendiği, yapılan güvenlik yatırımlarının neden işe yaramadığı ve  saldırganı bulmak için bir yıldan uzun süren bir takibin arka planına dair notlar bulacaksınız.

[Meraklısına Not:  Saldırgan henüz yakalanmadı 🙂 ]Birbirinden değerli konukları dinlemek için 5-6 Nisan’da Eskişehir’de olmanız yeterli.

http://esogubilisimgunleri.com/2013/etkinlik-detaylari/etkinlik-programi

ESOGÜ Bilişim Günleri Hakkında:ESOGÜ Bilişim Günleri, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi  Bilgisayar Mühendisliği Bölümünün Kulübü olan Bilgisayar&Bilişim Teknolojileri Kulübü(BBTK) ile Üniversitemizin Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkezi  tarafından düzenlenen, öğrencilerin ve diğer tüm ziyaretçilerin; bilişim dünyasına yön veren kurum ve kuruluşların katımıyla gerçekleşecek bir etkinliktir.

This entry was posted in Misc. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × three =