HP DL380 G5 uzerine FreeBSD Kurulumu

FreeBSD kurdugunuz DL380 G5 makineniz acilmiyorsa(Klavye takili oldugu halde hicbirsekilde tuslarin etkisi olmuyorsa) asagidakileri uygulamaniz cozum olacaktir.

Changed a setting in de P600 raidcontroller. Deleted the array and made it again with the option “Max Boot enabled 8gb” Reinstalled and it booted to the shell.

http://lists.freebsd.org/pipermail/freebsd-proliant/2007-March/000258.html

Not:Bundan 3-4 sene once basit pclere kurulum problemleri ile ugrasirdik. Simdilerde ise 8/16(GB) CPU/RAM li sistemler uzerine yapilan kurulumlarla ugrasiyoruz. FreeBSD ve acik kaynak kodlu sistemlerin  hangi hizla ilerledigine iyi bir ornek aslinda.

This entry was posted in FreeBSD. Bookmark the permalink.

1 Response to HP DL380 G5 uzerine FreeBSD Kurulumu

  1. HP Türkiyenin buna yaklaşımı says:

    Bir yıl önce DL380 G5 üzerine FreeBSD 6.x sürümü kurmaya çalıştığımızda aynı hatay ile karşılaşmıştık. Araştırma ve destek alma çabalarımız sonuçsuz kalınca HP Türkiyeyi aradık. Bize yakın teknik servisi xBSD ne olduğu hakkında bilgisi yoktu, istanbuldaki servisi araştırıp dönecekti -hala dönen olmadı-, HP den yetkili ise 3. parti yazılımlara destek vermediğini söyledi.

    Ben hala 3. parti yazılım demekle neyi kastettiğini anlayamadım. Kaldı ki HP opensorurce sistemler hakkında çokta kötü üne sahip değil.

    Değerli bilgileriniz için teşekkürler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =