14 Temmuz dunya yedekleme gunu ilan edildi

Evet resmi olmasa da bugun dunya yedekleme gunu olarak ilan edildi.

Kimin tarafından?

14 Temmuz, yillarca onemli verilerini biriktirip bunlari yedeklemek icin bir saatini ayirmayanlara tarafimdan hediye edilmistir. Eger siz de bir sekilde onemli verilerinizi usb diskte tasiyor ve yedeklemiyorsaniz simdiden tezi yok yedekleyin. Zira elinizdeki usb diski kaybetmeniz/caldirmaniz an meselesi.  Tabi onemli verilerinizi baska yerde tutuyorsaniz o diski/medyayi da yedekleyin.

Nerden cikti simdi bu dunya yedekleme  gunu meselesi?

Elalem hersey icin bir gun buluyor,  ben neden bulamayayim derken gecen hafta 4GBlik ve icinde bir iki yillik birikimim olan usb diskimi kaybedince ben yandim eller yanmasin sarkisini soyleyerek bugunu yedekleme gunu ilan ettim:).

Tum diski yedeklemedigim ve indeks tutmadigim icin neleri kaybettim onu da tam bilmiyorum. Neyseki asil buyuk pasta olan egitim notlarim diske sigmadigindan evdeki bilgisayara atmistim. Simdi bir sekilde bilgisayarin gecmisini kurcalayarak o verilere ulasmanin yollarini ariyorum. Cogu text file oldugundan dolayi usb diske atilmadan muhtemelen bilgisayimda bir alan isgal etmislerdir. Ben de uztun veri kurtarma yeteneklerimi kullanarak diskten o verileri kurtaracagim.

Tekrar edelim: Bugun dunya yedekleme gunu: hemen akliniza gelen onemli dosyalarinizi birsekilde yedekleyin.

This entry was posted in Fun, Hayat. Bookmark the permalink.

3 Responses to 14 Temmuz dunya yedekleme gunu ilan edildi

  1. Salih BiLGiN says:

    Geçmiş olsun Hüzeyfe. Belki arabanda düşmüştür, notebook çantısının astarından içeri kaçmıştır. İnşallah bulursun. 14 temmuz yedekleme günümüz kutlu olsun. Ben yanmadan yedeklerimi aldim:)

  2. Mücahid says:

    2009 da bugünü unutmayalım 🙂

  3. admin says:

    Unutulur mu hic:). Daha dun gittim 500GB disk alip yedek almaya basladim…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × three =