Gmail İki Kademeli Kimlik Doğrulama Özelliği

Google hem hizmetleri hem de kalitesi ile en iyi hizmeti kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. Google’ın popüler e-posta hizmeti olan Gmail’de yeni bir güvenlik uygulaması aktif oldu. Daha önce sadece kurumsal hesaplarda kullanılan iki kademeli Gmail SMS doğrulama özelliği şimdi tüm kullanıcılara açılmış durumda.

Google kendi mobil uygulamalarında ve diğer mobil uygulamalar için 2 aşamalı güvenlik sistemini aktif etti.  Eğer bir mobil cihaza sahipseniz mobil cihazlarınız için ayrı ayrı özel şifreler oluşturmaktasınız. Bu özelliği açtığınızda her mobil yada 3. parti yazılımlarınız için Gmail üzerinde ek bir şifre kontrolü sağlanacak şekle getirildi. Bu cihazlardan giriş yapabilmeniz için Gmail üzerinde özel bir şifre ile yetki vermeniz gerekmekte.

SMS doğrulama ile Gmail’e girişi aktif etmek için öncelikle https://www.google.com/accounts/ManageAccount sayfasına giriş yapınız. Bu sayfada en üstte sağ tarafta 2 adımlı doğrulama kullanma bağlantısına tıklayınız.

Bu bağlantı içerisinde cep telefonu numarası girerek SMS ile gelecek olan kodun girilmesi gerekli. Bu kod girilip ilgili adımlara devam ettiğimizde Gmail için SMS doğrulamalı giriş aktif olmaktadır.

Gmail üzerinde bu güvenlik önlemi aktif edildiğinde  “Android”, “iPhone”, “GoogleTalk/Pidgin istemcisi”, “POP/IMAP”, “Outlook – ev bilgisayarı”, “Thunderbird”, “Google TV”, “Picasa masaüstü istemcisi”  gibi servisler devre dışı kalacaktır. Bu servisler ve bu servisleri kullanan cihazlar için  https://www.google.com/accounts/IssuedAuthSubTokens sayfası üzerinden tek tek özel şifreler oluşturulmalıdır.

Bu sayede Gmail hesabı, hesabını kullanan diğer yazılımlar ya da cihazlar kendilerine özel şifrelerle aktif olacaklar.

Yazan: Hamza ŞAMLIOĞLU

This entry was posted in Activity and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 4 =