USB Disklerdeki bilgilerimiz tehlikede…

Son yillarda fiyatlarinin ucuzlamasi ve cesitli sebeplerden dolayi usb disklerin kullanimi oldukca yayginlasti… Birsey yayginlasirda bilgisayar dunyasinin yaramaz cocuklari bos durur mu hic?

USB belleklerle ilgili hemen hemen herkesin aklina gelebilecek cesitli senaryolar vardir;

  • bunlardan biri de usb diski taktiginiz herhangi bir bilgisayarda iceriginin sizden habersiz , sessiz sedasiz kopyalanmasi/calinmasi.. Yaklasik olarak 2 yil once boyle bir konudan suphelenmem sonucu usb diskim icin Truecrypt kullanmaya basladim, usb bellegimin icerigini sifreleyip, truecrypt olmayan pclerde de kullanabilmek icin programin kurulum dosyalarini da sifrelenmemis kisma koyuyorum…

Yine benzer bir konuda arastirma yaparken teorik olarak duydugum bu konunun pratige dokuldugunu, hatta uzerine cesitli gelistirmeler(takilan usb deki bilgilerin otomatik alinip, ziplenerek ssl bir tunel uzerinden gmail’e gonderilmesi vs) yapildigini gordum…

USBdumber adi verilen bu uygulama calistirilan bilgisayarda takian usb belleklerin iceriginin nereye kopyalanacagi gibisinden basit bir iki soru ile calismaya basliyor ve hariciden takilan tum usb belleklerin icerigini belirtilendizine kopyaliyor.. Aman dikkat! sonra sunum vs verecegim diye usb belleginizi kullanirsaniz sirket bilgilerinin baskalarinin ellerine verebilirsiniz.

Nasil anlarsiniz?

Teknik olarak nasil engellenecegi konusunda henuz bir fikrim yok fakat taktiginiz bilgisayarda boyle bir uygulama calisiyorsa muhtemelen USB diski taktiginizda uzerinde isigi varsa deli gibi yanmaya baslayacaktir.. Baska yol yontem bilen varsa ogrenmek isterim..

bu yazi blog.huzeyfe.net adresinden alinmistir.

This entry was posted in System Security. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen − twelve =