Carsida pisen sansur bize de dustu

Bircok arkadasin hatirlattigi, uyardigi hatta ve kizdigi gibi uzunca sayilacak bir suredir bloga istedigim gibi duzenli yazamiyorum. Aslinda birseyler yaziyorum ama bunlari bloga aktarmada gucluk cekiyorum. Benim gibi “dogru yer ve zamani” bulunca cenesi dursa eli durmayan birinin birseyler yazmamasi hayra alamet degil:) [1]

Zira eskiden yazdiklarimi sadece kendim okurdum, kendime not olsun diye yazardim, simdilerde ise gunde ortalama 500 kisinin okudugu bir alana yaziyorum. Benim icin 5, 500 ya da 5000 olmasinin cok onemi yok, onemli olan benden baska birilerinin bu alandan birseyler istifade manasi ile okumaya gelmesidir. Hal boyle olunca da yazacagim seyleri ince eleyip sık dokumaya basliyorum, cogu yaziyi, aldigim notu nasil olsa internetten rahatlikla edinilebilir kategorisine koyup buraya almiyorum. Cunku baskalarinin zamaninin bosa harcamak hosuma gitmeyen davranislardan.

Aslinda tek sebep bu degil buralarin bos kalmasi icin , yukarida bahsettigim sebep kendi kendime bir karar alip kisa surede asabilecegim turden bir durum. Yazilari daha detayli kategorilendirip bir de uyari yazisi yazdimmi tamamdir, isteyen istemedigi kategoriyi okumaz. Asil neden, baslikta da belirttigim gibi hayatimda en nefret ettigim kelimelerden birinin birsekilde bana da carpmasi.

Blogda yazdigim bazi seylerden rahatsiz olan birileri biryerlerdeki kimi gorevi icra eden kimi insanlarin kulagina kar tanesi kacirmis, o kar tanesi de zamanla eriyip benim onume dustu ve ben de her yazdigimi iki kere dusunmek zorunda kalmaya basladim, sitedeki bazi kisimlari degistirmek zorunda kaldim. Aslinda gelen kar tanesi oldukca yumusak ve erimis haldeydi fakat ufak da olsa dustugu yeri islatmaya yetiyordu.

Hani derler ya “sinek kucuktur ama mide bulandirir” ayni onun gibi yazdigi basit seylerin birileri tarafindan farkli niyetlerle degerlendirilmesi her insani rahatsiz eder, beni daha bir rahatsiz etti ve birden buralara yazmaktan sogudum.

Bundan sonrasi ne olacak; ya yine son zamanlardaki gibi olü bir blog -ki kapanmasini boyle olmasina tercih ederim- olacak ya da buralara misafir edecegimiz mahlas bir isim uzerinden yazmaya devam edecegim ya da kimsenin aklina gelmeyen ucuncu bir yolu tercih edecegim:).

Ulkenin gundemi herhalde beni de etkilemis, uzerimde agir bir kasvet var bir de eski sirketimin actigi davanin ilk durusmasi bugun… Bakalim neler cikacak.[2]

[1] (Aileden kalma bir yazma hastaligi var, kendimi bildim bileli gunluk tutarim ve simdi 14 yasinda olan ailemizin en kucuk bireyinin dogdugu gunden beri gunlugu tutulmustur).

 Guncelleme

[2] MEraklisin not: Dava ileri tarihte tekrar gorusulmek uzere ertlenmis.

This entry was posted in Hayat, Misc. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × four =